Οι υποχρεωτικές αναλύσεις:
Ένα κανονιστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρυθμίζει τις αναλύσεις των ελαιολάδων: κάντε κλικ εδώ
Ένα ελαιόλαδο πρέπει να πληροί έναν ορισμένο αριθμό φυσικοχημικών παραμέτρων για να επιτρέπεται η σήμανση ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ ή ΛΑΜΠΑΝΤΙΚΟ (ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ).
Ο κανονισμός 2568/91 της 11ης Ιουλίου 1991, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παρέχει τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται (βλ. διάγραμμα παρακάτω).
Το εργαστήριο LAHN προσφέρει τις συνήθεις αναλύσεις για τα ελαιόλαδα: δείκτης οξέος, δείκτης υπεροξειδίου, μέτρηση UVK (K270 – K232). Ένα ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται ως «λαμπαντίκο» είναι ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ. Προορίζεται για λάμπες λαδιού, γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός «λαμπαντίκο».
Οι αναλύσεις K232 ΚΑΙ K270
Αυτές οι φυσικοχημικές μετρήσεις είναι αποκαλυπτικές της καλής συντήρησης των ελαιολάδων.
Το τζιν είναι ένα ποτό που προκύπτει από την αρωματοποίηση ουδέτερης αλκοόλης με μούρα από κυπαρίσσι και άλλα μπαχαρικά (αγγελική, κόλιανδρο, τζίντζερ, άνηθο…)
Η προσωπική πινελιά του Olivier είναι ότι προσθέτει λεμόνι και Génépy.
Από εκεί προέρχεται το όνομά του «Τζιν των Κορυφών» και ναι, στις Νότιες Άλπεις έχουμε και το δικό μας τοπικό τζιν!
Τα τζιν ήταν αρχικά βρετανικά ή ολλανδικά.
Καταναλώνεται σκέτο με μερικά παγάκια ή σε θρυμματισμένο πάγο ή σε γνωστά long drinks όπως το Gin Fizz και το Gin tonic.
Αυτά τα δύο κοκτέιλ δημιουργήθηκαν από το βρετανικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια των πολλών ταξιδιών τους.